26 Mart 2009 Perşembe

Kaylule’den siesta’ya..


Öğlenleri çekilip her bir şeyden bir köşeye uykuya kaçmak..iyi oluyor..kapşonumu çekip başıma,ayaklarımı toplayıp iyice büzülerek gözlerimi kapıyorum..hepi topu 15/20 dakika sürüyor tüm bu hazırlanma sonucunda uyuma-uyanma vakti..ama olsun..uyanınca hala alışamayıp,ben neredeyim şeklinde sorguluyorsun kendini az biraz..tabiki neredesin malumun da..kafa karışıklığından çok ruh karışıklığı diyelim biz buna..ruhumuz nereye gidiyorsa o dakikalarda..sanki öyle uzaklara bir yerlere gidiyor ki dönünce yabancılıyorsun..bu süreler zarfında rüya görmedim hiç görmeyeyim de mümkünse..apar topar kalkıp uykulu görüntü vermemek çabasıyla gözde olmasa da sözde işinin başına dönüyorsun..iş saati işinin başında olmalı insan..nedense uyandıktan sonra yüzümün simetrisi bozulmuş gibi geliyor..kaşımla gözüm yer değiştirmiş, kafam yamulmuş gibi : )
Buna rağmen günü ortalamış ve yeni başlamış hissi ile uyanmak..bizde peygamber uykusu denen hafif öğle uykusu sünnettir. İspanyada siesta uykuları halen devam ediyor..tangolu,Flamenkolu uzun geceler geçirebilmek için siesta’nın pek bir faydası oluyormuş: )
Harvard üniversiteside olaya el atmış..gün ortası şekerleme yapmak beyni dinlendiriyor,kalbi ve şekeri düzenliyor,zihni açıyormuş. Fransa Sağlık Bakanı da, şirketleri öğlen uykusuna ikna etmek için bütçeden 7 milyon euroluk kaynak sağlamış. Ne komik ya ,milleti uyutmak için şirketlere para veriyorlar. Uyutuyor bunlar bizi ayakta valla : )
Hatta “Take a Nap! Change your life” kitabını yazmış Sara Mendick adında bir yazar.Şekerleme yap,hayatınız değişsin.

Artık öğlen uykusu için kendime her türlü gerekçeyi buldum..
Sizlere tavsiye ediyorum dostlar..
Ne duruyoruz; haydi uykuya!

6 "yorum yapmam icabetti" diyen.:

Adsız dedi ki...

ukucu seni :)

Brigitte dedi ki...

Zzzzzzzzz!

Audrey dedi ki...

:)
hah şöyle..yarasınn!

Marilyn dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Marilyn dedi ki...

Japonya’da, öğle uykusu kanunî bir mecburiyetmiş. Hatta bunun için özel ikramiye veriliyormuş haberin varmı? düşünsenize öğlen uyuyorsun kimseye yakalanma derdin yok üstüne üstlük bi de üste para alıyorsun . daha ne isteriz ki değil mi :)

Audrey dedi ki...

japonlar kadar çalışsak dediğin doğru..bu millet zaten sürekli uyuma halinde..