2 Mayıs 2009 Cumartesi

lale devri

İstanbul’un her yanını lalelerin bastığı bir dönem yaşıyoruz. Çok kızıyorum. O kadar maliyetli olmasına, o kadar para harcanmasına , başka yapılması gereken bir sürü şey varken sağımın solumun arkamın kısa bir süre göz zevkine hitap etsin diye lale dolmasına. Bu kızgınlığımın lale sevmeme onları görünce içimin renklenmesine, canlanmasına, onları sevmeme okşamama engel olmasını istemiyorum. Göz çok görünce alışıyor güzelliklerede , fenalıklarada, pisliklerede. Gözümün alıştığı şeyin güzellikler olması hoşuma gidiyor ah bir de madalyonun arka yüzünü görmesem, bilmesem. Gördüğüm yerlerde resimlerini çekiyorum. Biliyorum ki zamanları geçecek. Fotoğraflayarak zamanlarının geçmesini, durdurmasını, kalıcı olmalarını sağlamak istiyorum. Laleler kalıcı olursa güzellikler kalır umudu bendeki.

Eğer bir gün bahçeli bir evim olursa çitleri resimdeki yeşil ve mevsim çiçekleri olacak tarhlardan oluşan, renk renk , ışıl ışıl capcanlı. Menekşeler , laleler , ortancalar , sardunyalar ve bir küçük havuz niluferlerim için. Ben ilgileneceğim hepsi ile . Toprağı eşeleyip tohumlarını / soğanlarını ekecek , büyüyüşlerini takip edeceğim. Ellerim toprak olacak . toprak kokacak. Tek düşündüğüm bugün mu açar yarın mı olacak.
Ağaçlarım olacak, meyve veren, vermeyen cinsten. Dalına çocukluğumdaki salıncaklardan kuracağım, şimdilerde parklarda plastikten tahtadan olanlardan değil.









3 "yorum yapmam icabetti" diyen.:

Brigitte dedi ki...

umarım hepsi olur. zira biz milletçe bu tür hayallerin gerçekleşmesini yaşlılığa erteleyenleriz. sanki en son bunu da tamamlayıp göçüp gidiyoruz bu dünyadan :) son görev gibi...

oysa ilk bunu yapıp böyle yaşasak başlangıçta...

Audrey dedi ki...

lale devri çocuklarıyız he..belki de madalyonu hiç takmamak gerekiyor..
yeşil çitli bir evin olur umarım..havuzunda nilüferlerin olduğu..bahçede oturup çay keyfi yaparız..neden olmasın..

Marilyn dedi ki...

bende umuyorum bunun kısa zaman içinde olmasını , çay içelim beraber istiyorum tabiki. Hangi köşede istersin Audrey sen seçersin artık,sen güneşin peşinde, biz senin peşinde elde bardaklar ve demlik geliyor oluruz :)